Xampinyons per impressionar en Kostas Kharitos

"El maître despliega los menús. A la derecha, los nombres de los platos aparecen escritos en francés, con el alfabeto latino. A la izquierda, en francés pero con letras griegas. No entiendo nada. Kusta lo advierte enseguida e indica al maître
–¿Qué nos recomendarías, Michel? 
–El marisco –propone él sin vacilar–. Si los señores prefieren algo más clásico, les recomendaría la terrina de hígado de pato o las setas à la provençale. De segundo, ternera à la bourguignonne con patatas o bien gallo au vin, que es nuestra especialidad. 
O bien el escalope. Si les apetece pescado, el rodaballo es la mejor elección. 
–Nos ponemos en sus manos. Confío plenamente en usted –dice Adrianí y el maître se hincha como un gallo a punto de ser rociado con el vino. En momentos como éste la admiro. Sé perfectamente que no ha entendido nada, pero tiene una forma muy propia de manejar la situación sin delatar su ignorancia." 
Petros Márkaris (2008). Defensa cerrada (trad. Ersi Marina Samará Spiliotopulu). Barcelona: Tusquets Editores (pàg. 104-105).

Xampinyons farcits a la provençal

Ingredients

Xampinyons grossos
1 ceba
All, julivert, sal, oli i pebre
Vi ranci
Formatge ratllat (opcional)

Es netegen els xampinyons, se'n retiren els peus i es deixen en una llauna de forn amb la part buida cap amunt i se salpebren una mica. Se sofregeix una mica la ceba amb els peus dels xampinyons i s'hi afegeix l'all i el julivert. Es farceixen els xampinyons amb la mescla i es posen al forn ruixats amb oli i una mica de vi ranci. Es treuen del forn quan estan cuits (no necessiten gaire estona, uns 15 minuts, segons com siguin de grossos els xampinyons, el millor és anar-ho vigilant). A mi així ja m'agraden molt, però també s'hi pot posar formatge ratllat a sobre i gratinar-ho.

Comentaris

  1. Molt bons. Els vaig cuinar la setmana passada. Vaig canviar la ceba per porro i crec que encara guanya una mica.

    ResponElimina
  2. Una recepta molt aromàtica... Que vagi de gust!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars