El kebab dels milionaris


"Algunos dirán que yo me lo busqué. Por querer ir a ese concurso. Me señalarán con el dedo y me recordarán lo que dicen los ancianos de Dharavi: nunca cruces la frontera que separa a los pobres de los ricos. Después de todo, ¿para qué iba a participar un camarero sin un chavo en un concurso en el que hay que servirse del cerebro? No es éste un órgano que estemos autorizados a utilizar. Se supone que sólo hemos de usar los brazos y las piernas. 
Ojalá me hubieran visto contestar esas preguntas. De haber presenciado mi actuación, me habrían mirado con respeto. Es una pena que el programa aún no se haya emitido. Pero se corrió la voz de que yo había ganado algo. Una especie de lotería. Cuando los demás camareros se enteraron de la noticia, decidieron ofrecerme una gran fiesta enel restaurante. Cantamos, bailamos y bebimos hasta bien entrada la noche. Por primera vez no cenamos la comida rancia de Ramzi. Pedimos biryani de pollo y seekh kebabs en el hotel de cinco estrellas que hay en Marine Drive. El decrépito camarero me ofreció a su hija en matrimonio. Incluso el cascarrabias del director me sonrió con indulgencia y por fin me pagó los salarios atrasados. Aquella noche no me llamó cabrón inútil. Ni perro rabioso." 
Vikas Swarup (2006). ¿Quién quiere ser millonario? Barcelona: Anagrama (pàg. 4).

Hem acabat la primera part de l'any del repte Cooking the Chef i ara toca el període de repesca, un moment ideal per fer aquelles receptes que et van agradar, però que finalment no vas fer. Com que jo em vaig incorporar al repte quan ja portaven uns quants xefs de rodatge, he pensat que aprofitaria l'ocasió per estrenar-me amb algun d'aquests xefs i he decidit començar pel Jamie Oliver perquè és un xef que fa molts anys que segueixo i que m'encanta. De fet, en aquest blog ja hi ha més d'una recepta seva, tot i que no estan fetes com a participacions en el repte.

He triat una recepta del llibre Cocina sana en familia, però hi he fet algunes variacions per adaptar-la als gustos familiars. En aquest llibre la recepta dels kebabs de vedella va acompanyada d'una colorida amanida de col, pastanaga i magrana, però, com que som a l'estiu i no és època de magranes ni de col, he preferit canviar-ho per un tzatziki fresc, que sempre ve de gust.

Kebabs de vedella amb pa de pita i tzatziki

Ingredients (4 p.)

800 g de carn de vedella picada
1 ou
1 cullerada de garam masala
500 g de iogurt grec
1 cogombre
1 gra d'all
Oli d'oliva extra verge
Fulles de menta
Sal, pebre negre
4 pans de pita

Piquem el cogombre i l'all ben petits, i ho barregem amb el iogurt. Ho amanim amb fulles de menta picades, sal, pebre i oli d'oliva. Ho deixem a la nevera per poder-lo menjar ben fresc.

Posem les broquetes de fusta en remull amb aigua uns minuts. En un bol barregem la carn amb l'ou, la sal, el pebre i les espècies. Anem fent boles amb la carn com si féssim una mandonguilla grossa, l'aixafem una mica perquè quedi allargada, hi posem la broqueta enmig i continuem donant-li forma prement la carn al voltant de la broqueta.


Coem les broquetes en una graella elèctrica o, en cas de no tenir-ne, al forn amb el gratinador.


Si no les hem fet al forn, l'haurem de preescalfar a 180º per torrar el pa de pita. Mullem lleugerament els pans i els posem al forn 5 minuts. Quan els traiem del forn, en tallem la punta superior.

Podem acompanyar-ho amb una amanida verda i a l'hora menjar-lo es pot posar dins del pa un parell de trossos de carn, una mica d'amanida i una cullerada de tzatziki. A casa meva són molt fans de fer-ho d'aquesta manera.


Barregem la carn, l'ou, la sal, el pebre i el garam masala

Donem forma de mandonguilla grossa, l'aixafem, hi posem la broqueta i premem la carn al seu voltant

Piquem el cogombre i l'all ben petits i el barregem amb el iogurt

És molt millor si el iogurt és de tipus grec

Comentaris

  1. M'ha agradat molt, sobretot la teva innovació de la recepta original, crec que l'has millorada ;)

    ResponElimina
  2. Un bon canvi el tzatziqui... fresquet i molt adhient. Gràcies...i les brochetes...no cal parlar-ne. El Jamie, sempre surt bé. una molt bona participació!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars