dijous, 4 de febrer de 2016

Truita amb espàrrecs del bosc de Comadira

"El vent bufa a batzegades:

un vent estrany i polsós.

El sol ens mira amb tristesa

d'adolescent, ullespès.

Floreixen les violetes

als marges del rierol.

Amagats, entre bardisses,

creixen espàrrecs turgents.

L'arç hi expandeix els seus núvols

melosos, sentimentals.

La vida és dura pels joves

procaços i despectius.

El món s'omple d'aire tebi

els pulmons renovellats.

Pel cel morat de la posta

cavalca, astuta, la mort."

Narcís Comadira (2002). «Març». A: L'art de la fuga. Barcelona: Edicions 62 / Empúries (pàg. 25).



Truita d'espàrrecs i alls tendres

Ingredients (4 p.)

1 manat d'espàrrecs
1 manat d'alls tendres
5 ous
Sal, pebre, oli d'oliva
Es renten els espàrrecs i es van tallant fins que en trobem la part dura, veurem que no es talla fàcilment. Netegem els alls tendres i els tallem també a trossets petits.
Posem una paella amb oli al foc i, quan estigui calent, hi tirem la verdura. Abaixem el foc i deixem que es confiti.
Mentrestant batem els ous en un bol. Quan la verdura estigui confitada, s'afegeix al bol dels ous, hi afegim sal i pebre i ho remenem tot perquè quedi ben repartit. Aleshores ho aboquem a la paella que tindrem preparada amb oli calent i farem la truita.

Així és deliciosa, però també és molt bona si hi afegim ceba tendra. 


1 comentari:

  1. Dijous Gras, botifarra, botifarra / Dijous Gras, botifarra menjaràs! I que no falti la truita i la coca de llardons. Seguim les tradicions!

    ResponElimina