Quiche lorraine de madame Maigret
"La señora Maigret quedó sorprendida al ver a su marido de tan pésimo humor. Le ayudó a quitarse el abrigo y se dió cuenta de que estaba mojado.
–Como de costumbre, te has paseado bajo la lluvia... Un buen día cogerás un reuma y estarás listo... ¿De qué se trataba? ¿De un crimen...?
–¡Un asunto de familia!
–¿Y la joven que vino a verte?
–¡Una joven! ¿Quieres darme las zapatillas?
–¡Muy bien! No te preguntaré nada más. Por lo menos sobre este tema. ¿Comiste bien cuando menos en Givet?
–No lo sé...
Y era verdad. No se acordaba apenas de las comidas que había hecho.
–Adivina qué te he preparado.
–Flanes (edició original: Des quiches !).
No era muy difícil adivinarlo, porque su olor llenaba toda la casa...
–¿Tienes apetito?
–¡Oh, sí, querida!... Bueno; lo tendré cuando llegue el momento; ahora dime lo que ha sucedido aquí... A propósito, el asunto de los muebles, ¿está arreglado?...
¿Por qué cuando paseaba su mirada por el comedor se fijaba siempre en el mismo ángulo enteramente vacío? No se dió cuenta de ello hasta el momento que su esposa le dijo:
–¿Buscas algo?
Fué cuando, rompiendo su monólogo interior, exclamó en voz alta:
–¡Pardiez! El piano...
–¿Qué piano?
–Nada. No lo puedes comprender... Tus flanes son exquisitos...
–No valdría la pena ser alsaciana si no supiera preparar los flanes... Ahora, que si continúas comiendo de este modo, no vas a dejarme ni el más pequeño. Y, a propósito de pianos, los vecinos del cuarto piso..."
Georges Simenon. Maigret en Flandes (trad. F. Canyameres). Barcelona: Albor (pàg. 187-188).
Quiche lorraine
Ingredients (4 p.)
1 làmina de pasta brisa200 g de bacon fumat
3 ous
1,5 dl de nata líquida
Mantega
Nou moscada, sal i pebre
Untem el motlle de mantega i hi posem la pasta brisa al damunt. La tapem amb paper de cuina, hi posem cigrons al damunt i l'enfornem durant 15 minuts a 200º. Passada aquesta estona, retirem el paper de cuina i els cigrons i la tornem a enfornar 5 minuts.
Mentrestant tallem el bacon a tires i el saltegem amb molt poc oli, de manera que tregui el seu propi greix. Quan estigui fregit, l'escorrem bé i el posem al damunt de la pasta brisa. Barregem la nata amb els ous, hi posem sal i pebre i ratllem una mica de nou moscada. Posem aquesta crema al damunt del bacon i posem la quiche al forn a 180º uns 30 minuts.
Aquesta és la recepta original de la quiche lorraine, que no porta formatge. Se'n poden fer tantes variacions com es vulgui. A casa agrada molt més quan porta formatge ratllat, uns 250 g de barreja de 4 formatges.
En el llibre original de Maigret diu que Madame Maigret havia preparat com a dinar per rebre el seu marit des quiches, que li sortien delicioses com a bona alsaciana que era. En llegir el llibre en castellà no podia entendre per què s'havia traduït així fins que en un diccionari francès-castellà de l'època, vaig trobar-ne l'explicació...
Segona versió del comentari, que la primera versió s'ha perdut (crec).
ResponEliminaJo tinc aquest diccionari (i el seu germà en anglès) des de fa un munt de temps. Crec que me'ls va comprar la padrina quan feia 6è d'EGB. Encara els faig anar, tot i que el color de la lletra s'han anat esvaint.
Ara fa temps que no cuinava cap quiche i me n'has fet venir ganes!