L'escalivada eròtica d'Estellés


"res no m'agrada tant
com enramar-me d'oli cru
el pimentó torrat, tallat en tires.

cante llavors, distret, raone amb l'oli cru, [amb els productes de la terra.


m'agrada molt el pimentó torrat,

mes no massa torrat, que el desgracia,
sinó amb aquella carn mollar que té
en llevar-li la crosta socarrada.

l'expose dins el plat en tongades incitants,

l'enrame d'oli cru amb pessic de sal
i suque molt de pa,
com fan els pobres,
en l'oli, que té sal i ha pres una sabor del [pimentó torrat.

després, en un pessic

del dit gros i el dit índex, amb un tros de pa,
agafe un tros de pimentó, l'enraire [àvidament,
eucarísticament,

me'l mire en l'aire

de vegades arribe a l'èxtasi, a l'orgasme.

cloc els ulls i me'l fot."


Vicent Andrés Estellés (1974). "Res no m’agrada tant ". Horacianes. A: Les pedres de l'àmfora. València: Eliseu Climent (I, pàg. 215).

Escalivada

Ingredients (4 p.)

4 pebrots vermells
4 albergínies
1 bon raig d'oli, sal, pebre negre

Es posen les albergínies i els pebrots en una graella al foc de llenya (si es fa amb brasa va més lent, si es fa amb flama s'ha de vigilar molt perquè va molt ràpid i pot ser que no quedin ben cuits, si no es té foc de llenya, es pot fer en una graella elèctrica o al forn, tot i que al forn no té el mateix gust). Es giren sovint i es deixa que la pell es torri i quedi ben negra. Aleshores es pelen, s'esqueixen a tires procurant treure totes les llavors del pebrot, es posen en una plàtera i s'amaneixen amb oli, sal i un polsim de pebre.

A banda de pebrots i albergínies, també hi queda molt bé la ceba i el tomàquet escalivats. Es pot servir com a acompanyament de la carn a la brasa o es pot fer com a primer plat amb una torrada o acompanyada d'anxoves.



Comentaris

  1. Aquest mes a Cardedeu es fa el PAM: Poesia a Manta, un festival d'activitats entorn de la poesia. M'afegeixo a la iniciativa amb un poema de Vicent Andrés Estellés, un poeta capaç de fer-te sentir tots els gustos amb les seves paraules, un plaer pels sentits...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars