divendres, 6 de juny de 2014

Flors de carabassó de la cuinera Constança

"Després de moltes setmanes investigant amb les flors de la patata, a la Constança li semblava estar molt a prop de l'objectiu que perseguia. Durant tot aquell temps s'havia proposat mantenir el cap fred i jugar bé les seves cartes. Havia lluitat dia rere dia per no defallir ni deixar-se portar per la rauxa; no volia caure en cap provocació. També era conscient de la importància de restablir les bones relacions amb el famós Monsieur Plaisir. Si era necessari, tornaria a mostrar-se submisa, li seguiria la veta i, sobretot, faria el que fos per no causar cap tipus de problema.
A ningú de la casa no li va estranyar que la cuinera treballés amb flors; ja ho havia fet altres vegades i en tenia una bona col·lecció de comestibles. Utilitzava la rosa i la violeta per aromatitzar els vins, arrebossava flors de carabassó i guarnia amanides amb pètals de pensaments. Quan en trobava, també feia tes d'herbes posant-hi flor d'hibisc. Era impossible aconseguir moltes de les varietats que l'Antoine Champel utilitzava a Lima, però no desistia. Estava convençuda que les flors, a més de fer més atractius els plats, els licors i els vins, aportaven frescor i nous sabors. D'altra banda, els seus colors i les seves aromes estimulaven els sentits."

Coia Valls (2014). La cuinera. Barcelona: Ediciones B (pàg. 281).

Flors de carabassó

Ingredients

Flors de carabassó
Mozzarella de búfala
Farina
Aigua freda
Sal
Oli d'oliva

Es barreja la farina amb l'aigua freda fins que queda una pasta homogènia i sense grumolls.
Tallem la mozzarella i en farcim les flors de carabassó. Les salem, les enfarinem i les passem per l'arrebossat de farina i aigua que hem preparat. Es fregeixen en una paella amb oli ben calent i les deixem damunt de paper absorbent per retirar l'excés d'oli.

1 comentari:

  1. Qui ho diu que les flors no es poden menjar? Hi ha tot un univers gastronòmic amb colors, aromes, textures, formes i gustos per descobrir... Bon profit!

    ResponElimina