Braç de patata per al Bloomsday

"...sé moltes maneres de demanarli que marregussés el coll de la brusa per avall o tocarlo amb el vel i els guants en sortir i petó llavors les engegaria a rodar totes per molt que en fi veurem llavors que vagi amb ella no cal dir que estaria dallò més encantada fent veure que nestà boja això no mamoïnaria gaire senzillament laniria a veure i li preguntaria lestimes i la miraria de dret als ulls no menganyaria no però ell es podria pensar que ho estava i declararse daquella manera embarbussada que sap ell com va fer amb mi tot i que vaig tenir una feinada de mil dimonis per ferliho dir però magradava per això volia dir que se sabia aguantar i que no lenganxarien a la primera li va anar dun pèl que no sem declarés a mi també la nit de la cuina treballava la massa del pastís de patata li voldria dir una cosa sinó que jo el vaig tallar fent com si estigués neguitosa amb les mans i braços plens de pasta de farina sigui com sigui ja se mhavien escapat prou coses la nit abans parlant de somnis per ixò no volia que sabés més del que calia..." 
James Joyce (1990). Ulisses. Barcelona: Edhasa Clàssics Moderns (pàg. 687).

Braç de gitano de patata 

Ingredients (4 p.)

4 patates grosses
4 ous durs
olives verdes sense pinyol
2 llaunes de tonyina escorreguda
10 anxoves
1 enciam llarg tallat fi
1 pebrot vermell escalivat
Maionesa

Bullim les patates amb pell, les colem i les deixem refredar. Quan estan fredes, les pelem i en fem un puré espès i sec. Trinxem, tot junt, 4 anxoves, 2 ous durs, la tonyina, 10 olives i un quart o mig enciam i ho barregem tot amb 2 cullerades de maionesa.

Sobre un tros quadrat i doble de paper d'alumini, hi estenem amb l'ajuda d'una forquilla o espàtula una capa fina de puré, procurant donar-li forma rectangular. Al centre hi col·loquem tot el farciment picadet donant-li forma allargada. Enrotllem el puré donant-li forma de braç de gitano ajudant-nos amb el paper d'alumini que només ha de quedar embolicant l'exterior. El tanquem per les puntes com si fos un caramel. L'hem de deixar a la nevera com a mínim una hora.

Una estona abans de menjar-lo, el desemboliquem i el servim en una plata allargada amb una base d'enciam, l'untem amb una capa fina de maionesa i el decorem amb tires de pebrot escalivat, anxoves, rodanxes d'ou dur i d'olives.

Farciment ben trinxat i remenat


Procés de farciment del braç

Comentaris

  1. Un altre post: un plat fresc, ideal per tastar-lo el 16 de juny celebrant el Bloomsday i acompanyar-lo d'una pinta de cervesa ben gelada. Bon profit!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars