Tabule i els plaers provençals de Mayle

"Hi havia un sol menú de 110 francs. La noia que serveix el diumenge va portar una plata plana de vímet i la va deixar al mig de la taula. Hi vam comptar catorze entrants diferents: cors d'escarxofa, sardinetes arrebossades, tabouleh aromatitzat, mousse de bacallà salat, xampinyons confitats, calamarsets, tapenade, cebetes amb tomàquet natural ratllat, enciam, cigrons, raves, tomàquets nans i musclos freds. Al capdamunt de la plata plena hi havia en equilibri talls gruixuts de paté, cogombres tendres, munts d'olives i pebrots. El pa tenia la crosta molt ben torrada. A la galleda per al gel hi teníem vi blanc, i a l'ombra s'esperava una ampolla de Châteauneuf-du-Pape." 
Peter Mayle (1997). Un any a la Provença. Barcelona: Edicions 62 (pàg. 113).

Tabule

Ingredients (2 p.)

1 got de cuscús (o búrgul)
1 got d'aigua
Suc de llimona
1 ceba tendra
1 tomàquet d'amanida
1 cogombre
Julivert, sal i oli (si agrada que tingui un toc més oriental, s'hi pot posar també comí i pinyons)

Es posa al foc l'aigua amb sal i quan bull es tanca el foc i s'hi afegeix el cuscús. Es deixa uns quants minuts fins que es beu tota l'aigua i es traspassa en un bol. S'hi afegeix suc de llimona, sal i oli mentre es va remenant amb una forquilla perquè s'infli el gra i no es facin grumolls. Es tallen les verdures molt petites i s'afegeixen al bol remenant-ho tot perquè quedi ben barrejat. 

Si se li vol vol donar un toc més oriental se li pot posar una mica de comí i un grapat de pinyons.



Comentaris

  1. Un any a la Provença... encara recordo un passatge en què la dona pensa que ha acabat un àpat i li expliquen que era l'aperitiu. Molt divertit.
    Molt bo i refrescant, el plat.

    ResponElimina
  2. Una nova recepta... molt bona i fàcil de fer!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars