dissabte, 8 de febrer de 2014

Carabassó farcit de bacallà amb la veu de Clarín

"¡La juventud, la abundancia... el pasado... su madre, su mujer... su hija... sus ensueños!... Manín aflojó el cinto ruin con que sujetaba los pantalones, se limpió el sudor de la frente con la servilleta... y se bebió de un trago un vaso de vino tinto.
Carne asada, un pato, calabacines rellenos, todo eso fue pasando por la mesa y de todo comió el de Pepa José como por cuatro; y de camino bebía como seis...
Indudablemente, el mundo ya le parecía otro: quería pensar y echaba de menos lo que él no sabía que se llamaba lógica; quería sentir y sentía cosas extrañas, ilógicas también; por ejemplo, perdonaba a su yerno y le abrazaba in mente y al recordar a Ramona no le dolía mucho por dentro, sino que la veía como en el centro de la tierra muerta de risa y contenta de ver a su padre tan bien comido y en camino de coger una borrachera de las que se duermen dos días..."

Leopoldo Alas "Clarín" (2013). Los mejores cuentos de Clarín. Parkstone International ("Manín de Pepa José").

Carabassó farcit de bacallà

Ingredients (2 pers.)

2 carabassons (aquests són rodons, però també poden ser llargs)
200 g de bacallà esqueixat dessalat
1 ceba
3 o 4 tomàquets
1 gra d'all
1 cullerada de farina
1 got de llet
Formatge ratllat

Es bullen els carabassons sencers 5 minuts. S'obren i se'n buida la polpa. Es fa un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet. Quan està fet el sofregit, s'hi afegeix la polpa del carabassó tallada a dauets, es cou una mica més tot junt i s'hi afegeix el bacallà. Es remena tot perquè quedi ben homogeni, s'afegeix una cullerada de farina i s'hi va afegint llet per fer una mena de beixamel. S'omplen els carabassons amb la mescla, s'hi posa formatge ratllat al damunt i es gratinen al forn. No cal posar-hi sal perquè el bacallà ja en porta. S'hi pot posar una mica de pebre, que sempre li dóna un puntet picant.




1 comentari: