Tàrtar de salmó amb el whisky dels poetes
"En una pizarra había una lista de platos del día escrita con tiza. Me gustaría poder repetir aquella lista y, más que eso, poder comerla por orden y con la debida parsimonia. Sólo recuerdo ahora unos clásicos y formidables riñones, dignos de los gigantones rabelaisianos, un tártaro de salmón, un espléndido filete de lenguado a la mantequilla, filete que ha sido desterrado de la Coupole por la industria de la comida rápida y que ha reaparecido, en toda su perfección inimitable, en esta cervecería desconocida. Habría que esconderla para que no la destruya el progreso, ¿las leyes del mercado?, pero los escritores somos vocacionalmente indiscretos."
Jorge Edwards (1994). El whisky de los poetas. Santiago de Chile: Editorial Universitaria (pàg. 260).
Tàrtar de salmó i gambes
Ingredients (2-3 p.)
4 lloms de salmó12 gambes
1 ou dur
1 ceba tendra
Sal i pebre
1 cullerada de mostassa de Dijon
Tàperes, cogombrets, julivert
Es tallen els lloms de salmó a trossets petits i es posen en un bol. S'agafen les gambes, se'ls treu el cap, la closca i l'intestí, es tallen a trossets petits i s'afegeixen al bol. S'hi afegeix la ceba tendra, l'ou dur, les tàperes, els cogombrets i el julivert, tot ben picadet i s'amaneix amb sal, pebre i una cullerada de mostassa de Dijon dissolta en oli d'oliva. Es barreja tot ben barrejat i se serveix en tarrines individuals.
mmmm Rut, ho tastarem aquest finde, jo et dire com ha quedat.
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