Flors de carabassó de la cuinera Constança

"Després de moltes setmanes investigant amb les flors de la patata, a la Constança li semblava estar molt a prop de l'objectiu que perseguia. Durant tot aquell temps s'havia proposat mantenir el cap fred i jugar bé les seves cartes. Havia lluitat dia rere dia per no defallir ni deixar-se portar per la rauxa; no volia caure en cap provocació. També era conscient de la importància de restablir les bones relacions amb el famós Monsieur Plaisir. Si era necessari, tornaria a mostrar-se submisa, li seguiria la veta i, sobretot, faria el que fos per no causar cap tipus de problema. 
A ningú de la casa no li va estranyar que la cuinera treballés amb flors; ja ho havia fet altres vegades i en tenia una bona col·lecció de comestibles. Utilitzava la rosa i la violeta per aromatitzar els vins, arrebossava flors de carabassó i guarnia amanides amb pètals de pensaments. Quan en trobava, també feia tes d'herbes posant-hi flor d'hibisc. Era impossible aconseguir moltes de les varietats que l'Antoine Champel utilitzava a Lima, però no desistia. Estava convençuda que les flors, a més de fer més atractius els plats, els licors i els vins, aportaven frescor i nous sabors. D'altra banda, els seus colors i les seves aromes estimulaven els sentits." 
Coia Valls (2014). La cuinera. Barcelona: Ediciones B (pàg. 281).

Flors de carabassó amb mozzarella de búfala

Ingredients

Flors de carabassó
Mozzarella de búfala
Farina
Aigua freda
Sal
Oli d'oliva

Es barreja la farina amb l'aigua freda fins que queda una pasta homogènia i sense grumolls.

Tallem la mozzarella i en farcim les flors de carabassó. Les salem, les enfarinem i les passem per l'arrebossat de farina i aigua que hem preparat. Es fregeixen en una paella amb oli ben calent i les deixem damunt de paper absorbent per retirar l'excés d'oli.

Comentaris

  1. Qui ho diu que les flors no es poden menjar? Hi ha tot un univers gastronòmic amb colors, aromes, textures, formes i gustos per descobrir... Bon profit!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars